Ontspanningsmassage

 

Voelt u zich ook weleens uitgeblust of vermoeid?                                                                                                         bent u weleens gestrest na een zware werkweek?                                                                                                         Hebt u last van verkrampte spieren?

 

Dan is ontspanningsmassage wellicht wat voor u!

 

Ontspanningsmassage is een afgeleide van de klassieke sportmassage. Echter deze massage is niet alleen voor sporters bedoeld, maar voor iedereen, jong en oud, ongeacht of u veel of weinig aan beweging doet.

 

Wanneer ontspanningsmassage?

 

Heeft u klachten, zoals spierstijfheid, spierpijn, vermoeidheidsklachten, slaapstoornissen of stress, dan kan ontspanningsmassage uitkomst bieden.

Natuurlijk kunt u ook bij me terecht als u geen klachten heeft, maar uzelf eens lekker wilt verwennen met een ontspannende massage door een ervaren en gediplomeerd masseur.

 

Wat doet ontspanningsmassage ?

 

- ontspant de spieren 

- maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler

- verbetert de bloedsomloop in de spieren en de huid

- stimuleert de circulatie van lymfevocht, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten

- verhoogt het concentratievermogen

- bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning

 

Door de ontspanning van het lichaam kunnen allerlei gevolgen van stress, zoals spanningshoofdpijn, stijve nek en rug, slaapproblemen etc. worden verzacht.

En met een ontspannen lichaam kom je geestelijk ook gemakkelijker tot rust, zodat de negatieve spiraal van stress en stress-gerelateerde klachten doorbroken kan worden.

 

 

Stoelmassage

 

Wat is stoelmassage?

 

Stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage vindt plaats door de kleren heen: u hoeft zich dus niet uit te kleden. De hele behandeling duurt circa 20 minuten en begint met een kort voorgesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.

 

Waarom stoelmassage?

 

De specifieke technieken die gebruikt worden tijdens de stoelmassage stimuleren de doorbloeding van het weefsel. Het helpt bij klachten als:

- stijve nek

- spanningshoofdpijn

- tintelende vingers

- pijnlijke schouders en armen.

 

Dit werkt zowel preventief als gericht op herstel. De stoelmassage is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend. De behandeling wordt afgesloten met een korte activering om vervolgens weer fit en alert aan het werk te gaan.

 

Hoe werkt stoelmassage?

 

De behandeling stoelmassage begint met ontspanning en sluit af met stimulering.

 

Het ontspannende deel begint met drukpunten aan de schedelrand, in de nek en op de schouders. Vervolgens worden de schouders gestrekt en worden armen, handen en vingers behandeld. Ter afsluiting van het ontspannende deel van de behandeling worden drukpunten op de rug behandeld.

 

In het afsluitende, stimulerende deel van de behandeling worden de rug en de schouders beklopt en wordt de hoofdhuid geprikkeld.

Deze beschrijving is erg algemeen. De daadwerkelijke stoelmassage zal iedere keer iets anders zijn, afgestemd op de situatie op dat moment.

 

Stoelmassage in uw bedrijf.

 

Stoelmassage bij bedrijven helpt aantoonbaar bij het verlagen van het ziekteverzuim en het verhogen van de medewerkerstevredenheid. Medewerkers kunnen het vaak enorm waarderen dat hun werkgever op deze manier laat zien het welzijn van de medewerkers serieus te nemen. Meer weten? Neem gerust contact met me op.