Reiki en Shambhala mijn verhaal. 

                                                                                                                                                                                                          

Na dat ik in 2000 een sportongeval heb gehad waarbij ik 2 nekhernia’s en een beschadiging in mijn rug heb opgelopen, ben ik eerst  jaren van therapeut naar therapeut gelopen, zonder enige verbetering van mijn klachten, tot het punt dat ik op 4 pijnstillers per dag zat en echt zoiets had van dit kan zo niet verder, er moet iets gebeuren.

 

Ik kwam toen via een vriend bij Reiki master Jan Foppen terecht en ik dacht waarom probeer ik het niet een keer. Wat er toen gebeurde kan je eigenlijk alleen maar omschrijven als een wonder.

Na een aantal behandelingen voelde ik me al stukken beter niet alleen lichamelijk maar ook in mijn hoofd. Zoveel meer rust,  ongelooflijk!  Jan vertelde mij na een aantal behandelingen dat ik zelf ook Reiki kon leren en op mezelf toepassen en ik was meteen enthousiast.

 

Ik heb in 2008 mijn eerste Reikigraad behaald en 3 maanden later ook de 2e graad. Ik ben begonnen met mezelf elke dag te behandelen en was na een aantal maanden vrijwel geheel van mijn klachten genezen en slikte daarna ook geen pijnstillers meer. Hierna was ik zo enthousiast dat ik steeds meer de behoefte kreeg om master te worden om nog verder te groeien en ook anderen te helpen met deze fantastische energie. Reiki 3 heb ik in 2012 ook  bij jan mogen ontvangen.

 

Na een aantal jaar intensief met Reiki bezig geweest te zijn kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toe was aan verdere groei en ik kwam op internet steeds vaker de informatie van Shambhala MDH tegen.

Shambhala is een healingsysteem dat ook gebruik maakt van de universele energie maar zou het vervolg op Reiki zijn en zou ook krachtiger dan Reiki zijn. Ik was in de eerste instantie sceptisch maar op de een of andere manier werd ik toch naar dit systeem toegetrokken en ik kwam het steeds vaker tegen op mijn pad.

 

In 2013 kwam ik via een Reiki forum terecht op de website van Reiki en Shambhala master Cor Glasbergen en daar vond ik een heleboel informatie over het Shambhala systeem . Cor werkt met reiki en  Shambhala en de manier waarop hij met beide systemen omgaat is precies zoals ik het ook zie. Het ene systeem is niet beter dan het andere systeem ze vullen elkaar gewoon aan. Het is allemaal energie! Ik heb contact met Cor gezocht en Heb een keer afgesproken met hem.

We hebben samen de hele middag over Reiki en van alles en nog wat gepraat en ik voelde me meteen thuis. Ik heb dezelfde week nog een afspraak voor de eerste graad van shambhala gemaakt en ben op 12 november 2014 ingewijd in de Shambhala energie en wat een fantastische dag was dat!  Wat een fantastische energie! Ook de 2e 3e en 4e graad heb ik bij Cor mogen ontvangen en ik ben vanaf 10 augustus 2015 ook Master in dit prachtige systeem.

 

De groei die ik zocht heb ik door Shambhala zeker doorgemaakt op zoveel meer manieren dan ik ooit verwacht had. Dit heeft mij nog meer overtuigt van het feit dat het mijn doel op deze aarde is om anderen te helpen genezen en bij te staan op hun spirituele pad.